Хранително-вкусова промишленост
- AVKOPACK® 1101 е приложима в производства, изискващи висока чистота на работния флуид. Набивката се използва за уплътняване на прибори и съоръжения в химическата, фармацевтичната, нефтопреработващата промишлености, в енергопроизводството, металургията и др. В изпълнение със специален лубрикант е подходяща за хранително-вкусовата промишленост
- AVKOPACK® 1730 – набивката се използва за уплътняване на високоскоростни помпи при висока температура в хартиената, фармацевтичната, хранително-вкусовата, химическа и др. индустрии. Поради нейната еластичност и гъвкавост, тя може да се прилага и на миксери, бъркалки, реактори, смесители и т.н.
- AVKOSEAL® AL - Освен като фланцево уплътнение AVKOSEAL® AL може да се използва и при всеки друг случай на статично уплътняване при работни параметри в границите на тия на ПТФЕ, във всички индустриални приложения. Отличната химическа и температурна устойчивост го правят приложим за компенсиране на успоредни и наранени фланци от стомана, стъкло, пластмаса
- AVKOSEAL® H - отличен уплтнителен материал при изискване за висока надеждност
- Листи от експандиран ПТФЕ - Подходящи за изработване на уплътнения, работещи във всички среди масла, горива, вода, киселини, основи, газове и др за температура до 280°С. Използват се за изработка на плоски уплътнения и гарнитури за уплътняване на фланци, челни повърхнини и други. Нетоксични и подходящи за хранителната и фармацевтична промишленост. Най-широко приложение намират в петролната, химическата, газовата, хранително–вкусова промишленост и др.