От 1989г. АВКО® се развива успешно като производител на промишлени уплътнителни изолационни материали и системи. Благодарение на високото качество на нашите продукти, непрекъснатото им усъвършенстване и създаването на нови технологии сме се наложили като лидер в тази сфера.


Уникалното съчетание от производител на салникови набивки, индустриални прежди и оплитащи машини ни позволяват да имаме затворен производствен цикъл, който гарантира високо качество и конкурентни цени на нашата продукция.


С всяко едно от нашите технологични нововъведения, ние се стремим към модернизиране и налагане на рационално решение за нашите клиенти. Мотивацията за въвеждането и реализирането на нови продукти и технологии е породена от убеждението, че можем да бъдем полезни във всеки един момент.


Удовлетворени сме, когато знаем, че сме свършили добре нашата работа и сме допринесли за реализирането на поставена задача с оптималното качество на нашата продукция. За да бъдем част от света ние залагаме на смелостта, с която действаме и бързината, с която реагираме.


Отличните характеристики на произвежданите изделия ни позволяват да експортираме успешно за страни от 4 континента, утвърждавайки марката АВКО® в Латинска Америка, Азия, Европа и Русия.


В списъка с по-забележими събития в историята на нашата компания са присъединяването през 1995г. на завода за индустриален текстил в гр. Севлиево "ДЕЛТА 63", който е основан през 1963 година и вече почти 50 години успешно работи и предлага продукция на пазара. В гр.Севлиево произвеждаме безазбестови фрикционни дискове, спирачна лента, конусни ферода и др., подходящи за тежката строителна техника, минно оборудване и др. Друго важно събитие е получаването на отличие за "Иновативно предприятие" през 2008г присъдено от Министерството на икономиката и енергетиката и Фондация "Приложни изследвания и комуникации". Компанията е притежател на множество от патенти.


През всичките тези години ние възприемаме продажбата на продукт не просто като приключване на една сделка, а като начало на едно дълготрайно партньорство. Това наше възприемане е продиктувано от факта, че над 90% от клиентите ни се развиват професионално в сфери като: химическата, индустриалната, хранително-вкусовата и много други.


В отговор на постоянно нарастващият брой клиенти, ние непрекъснато разширяваме гамата на предлаганите продукти, своя екип от професионалисти и техническата квалификация, за да осигурим на нашите клиенти най-доброто качество на продукти и обслужване.